31 jaanuar 2013

Romantikute apelsini-šokolaadikook

Šokolaadikookidest ei saa vist kunagi isu täis. Ühelt poolt on nad tänu šokolaadile alati sarnased, teiselt poolt saab väga erinevaid maitsenüansse juurde tuua ja šokolaadikookidele see meeldib - neid annab kombineerida ikka väga paljuga. Siin on üks likööri ja apelsiniga maitsestatud šokolaadikook, mõnusalt kõrge ja seest hästi mahlane. Aga mis kogu komplekti juures mulle kõige rohkem meeldib, on see pitsimustriline kaunistus. See on ehk ka üks šokolaadikookide miinuseid, et ahjust välja tulevad nad kõik ühe näoga. Aga pitsi ja tuhksuhkruga annab asja vägagi ilusaks teha:)



250 g tumedat šokolaadi
1 apelsini riivitud koor
250 g jahvatatud mandleid või sarapuupähkleid
4 suurt muna
200 g suhkrut
300 g kakaokohupiimapastat
200 g toorjuustu
3 sl rummi, brändit või likööri

Valmistamine:
Sulata šokolaad, riivi aplesinikoor ja jahvata mandlid või pähklid. Eralda munakollased valgetest. Sega munakollased suhkruga ühtlaseks, lisa kohupiim, toorjuust, alkohol, sulatatud šokolaad, riivitud apelsinikoor ja jahvatatud mandlid.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit. Lase vormis jahtuda. Serveerimisel raputa peale tuhksuhkrut ja lisa väike teelusikatäis apelsinimoosi.

Allikas: "Magus kiusatus", Silja Luide ja Marju Randmer

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar