28 detsember 2015

Pärlkuskussi salat

See mõnus salat sobib ideaalselt söömiseks eraldi roana, aga väga hästi ka prae kõrvale lisandiks. Täidises võid vabalt improviseerida ja maitse järgi midagi ära jätta või lisada. Kindlasti sobib siia sisse veel hakitud paprika, oliivid, mais, herned, kurk, kikerherned, praetud kanatükid jm - kas just kõik korraga :) aga paari-kolme kaupa küll.


400 g pärlkuskussi
veidi oliivõli
soola ja pipart
40 g münti
40 g peterselli
170 g kirsstomateid
1 väike punane sibul
pool väikest sidrunit
Valmistamine:
Kuumuta mõni supilusikas oliivõli pannil, vala kuskuss pannile ja kuumuta kuni 5 minutit. Keera kuumus kinni.
Vala kuskussile peale keevat vett nii palju, et umbes üks sentimeeter oleks peal vaba vett. Sega hulka ka sool ja kata pann kaanega. Maitse vahepeal, kui kuskuss pole veel päris pehme ja vesi on kõik sisse imendunud, lisa veidi vett. Kõik see võtab aega umbes 15-20 minutit. Sega kuskuss õrnalt läbi ja jäta jahtuma.
Nopi mündi ja peterselli vartelt lehed ja haki veidi peenemaks.
Lõika kirsstomatid kas pooleks või neljaks, oleneb kui suured nad on.
Haki sibul hästi peeneks.
Sega münt, petersell, tomatid ja sibul kuskussi sisse. Maitsesta pipra ja sidrunist pressitud mahlaga, vajadusel lisa veel soola.
Pane paariks tunniks enne serveerimist külkappi seisma, aga võid ka kohe serveerida.

2 kommentaari: