21 mai 2010

Maasika-rabarberi toorjuustukook


Põhi:
100 g võid
3 spl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
0,25 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
600 g toorjuustu
1 dl suhkrut
1 dl piima
3 muna
2 spl jahu
300 g rabarberit
200 g maasikaid
3 spl suhkrut
mandlilaaste

Valmistamine:
Vahusta toasoe või suhkruga ning seejärel lisa ka muna. Vahusta veel ja lisa vahustamist jätkates omavahel segatud jahu, sool ja küpsetuspulber. Hoia tainast külmkapis umbes 20 minutit. Eelküpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit.
Tükelda rabarber ning sega suhkruga läbi. Lase natuke seista kuni täidist valmistad. Tükelda ka maasikad.
Sega miksriga toorjuust, suhkur, piim ja ükshaaval lisatavad munad. Käsitsi sega hulka jahu ning viimasena suhkrus seisnud rabarber ja maasikad.
Vala täidis põhjale, raputa peale mandlilaaste ning küpseta 170-kraadises ahjus 50 minutit. Kook peab ahjust välja võttes veel pealt natuke võbisema. Enne lahtilõikamist lase kindlasti mõni tund seista.
Väga kreemine ja mahe kook!

1 kommentaar:

  1. mmm, proovin kindlasti ise ka. Ja rabarberi muidugi unustasin andmata sulle.

    VastaKustuta