16 detsember 2009

11 minuti šokolaadikook

Selle koogi kohta ei oskagi midagi pikalt kirjutada...
Mahlane ja magus. Lihtne ja valmib kiiresti. Lihtsalt geniaalne!


200 g tumedat šokolaadi
200 g jahu
200 g võid
150 g suhkrut
4 muna



Valmistamine
Sulata šokolaad koos võiga veevanni kohal.
Sega munad kausis koos suhkruga läbi, kindlasti tuleb vaid segada mitte vahustada.
Vala koostisained kokku, lisa jahu ja sega ühtlaseks massiks.
Vala tainas 25 cm diameetriga lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi.
Tõsta kook 200 kraadini eelsoojendatud ahju ning küpseta täpselt 11 minutit. Minut üle küpsedes ei saa sama suurepärast suus sulava sisemusega tulemust, seepärast tasub aega täpselt jälgida.
Enne lahtilõikamist laske koogil 11minutit vormis taheneda.
Serveeri vaniljejäätise ja/ või värskete marjadega (vaarikad, mustikad, maasikad). Joogiks sobib külm piim ;)


Allikas: Suur perenaise käsiraamat


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar