23 detsember 2012

Jõhvika-pistaatsiaküpsised

Need küpsised sobivad eriti hästi neile, kes pole väga suured magusasõbrad. Kuivatatud jõhvikad annavad mõnusat hapusust ja kes soovib neid veidi magusamatena, võib suhkru kogust natuke suurendada.


175 g toasooja võid
85 g suhkrut
1 tl Meira vanillisuhkrut
225 g nisujahu
75 g soolata pistaatsiapähkleid (koos koortega umbes 150 g)
75 g kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine:
Sega või, suhkur ja vanillisuhkur puulusika või miksri abil ühtlaseks. Sega juurde jahu, seejärel pistaatsiapähklid ja kuivatatud jõhvikad. Suru käte abil ühtlaseks tainamassiks, siis vormi pikaks "vorstiks", läbimõõduga umbes 4-5 cm.
Keera küpsetuspaberisse või toidukilesse ja pane tunniks ajaks külmkappi (või kuni 3 kuuks sügavkülma).
Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika küpsisekang umbes 1 cm viiludeks ja laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 12-15 minutit. Võta küpsised ahjust välja ja lase ahjuplaadil täielikult jahtuda.

Allikas: Nami-Nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar