16 detsember 2009

Laimikorvikesed


1-1.5 dl värskelt pressitud laimimahla (umbes 11 laimi)
Kõikide laimide riivitud koor
1 purk suhkruga kondenspiima
8 munakollast
450 g muretainast

Valmistamine:

Vooderda paberist muffinikorvikesed võimalikult õhukese tainakihiga, pane nad muffinivormi ja viimistle korvike lõplikult. Torgi kahvliga augud põhja sisse ja küpseta 180 kraadi juures 7-8 minutit.

Sega omavahel laimimahl, laimikoor, kondenspiim ja munakollased. Täida korvikesed ja küpseta veel 8-10 minutit. Täidis peaks ahjust välja võttes natuke veel võbelema. Jahuta ja tõsta vähemalt 2 tunniks külmkappi tahenema.


Jõulude ajal võib muretaigna asemel kasutada piparkoogitainast. Mina tegin pisikestesse muffinivormidesse (ühe plaadi peal 24 augukest) - nii sain mõnusad väikesed suupisteampsud. Paberist muffinivormi ei olnudki vaja kasutada, ei jäänud plaadi külge kinni. Küpsetusaega tuleks väikeste korvikeste puhul vähenda pisut.
Ja ka täitsa tavalisse suurde koogivormi võib seda kooki teha. See on veel kõige kiirem variant ja ei ole vaja ükshaaval muffinivorme meisterdada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar