1-1.5 dl värskelt pressitud laimimahla (umbes 11 laimi)
Kõikide laimide riivitud koor
1 purk suhkruga kondenspiima
8 munakollast
450 g muretainast
Valmistamine:
Jõulude ajal võib muretaigna asemel kasutada piparkoogitainast. Mina tegin pisikestesse muffinivormidesse (ühe plaadi peal 24 augukest) - nii sain mõnusad väikesed suupisteampsud. Paberist muffinivormi ei olnudki vaja kasutada, ei jäänud plaadi külge kinni. Küpsetusaega tuleks väikeste korvikeste puhul vähenda pisut.
Ja ka täitsa tavalisse suurde koogivormi võib seda kooki teha. See on veel kõige kiirem variant ja ei ole vaja ükshaaval muffinivorme meisterdada.
Kõikide laimide riivitud koor
1 purk suhkruga kondenspiima
8 munakollast
450 g muretainast
Valmistamine:
Vooderda paberist
muffinikorvikesed võimalikult õhukese tainakihiga, pane nad muffinivormi ja
viimistle korvike lõplikult. Torgi kahvliga augud põhja sisse ja küpseta 180
kraadi juures 7-8 minutit.
Sega
omavahel laimimahl, laimikoor, kondenspiim ja munakollased. Täida korvikesed ja
küpseta veel 8-10 minutit. Täidis peaks ahjust välja võttes natuke veel
võbelema. Jahuta ja tõsta vähemalt 2 tunniks külmkappi tahenema.
Jõulude ajal võib muretaigna asemel kasutada piparkoogitainast. Mina tegin pisikestesse muffinivormidesse (ühe plaadi peal 24 augukest) - nii sain mõnusad väikesed suupisteampsud. Paberist muffinivormi ei olnudki vaja kasutada, ei jäänud plaadi külge kinni. Küpsetusaega tuleks väikeste korvikeste puhul vähenda pisut.
Ja ka täitsa tavalisse suurde koogivormi võib seda kooki teha. See on veel kõige kiirem variant ja ei ole vaja ükshaaval muffinivorme meisterdada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar