Tainas
100 g võid
0.25 dl õli
2.5 dl kiirkaerahelbeid
0.5 dl kaerakliisid
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.25 tl soola
1 sl külma vett
Täidis
25 g võid
2 porrut
100 g toorsuitsusinki
200 g kirsstomateid
3 muna
2 dl hapukoort
200 g kodujuustu
2 sl hakitud murulauku
3 sl riivitud parmesani juustu
Soola ja musta pipart
Valmistamine
Sega pehme või ja õli. Sega kuivained ja lisa võisegule. Kalla juurde külm vesi ja sega ühtlaseks taignaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10-15 min.
Sulata kastrulis või ja prae viilutatud porrut 5 minutit. Tõsta tulelt ja sega juurde hakitud toorsuitsusink. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Kata poolitatud kirsstomatitega.
Sega omavahel munad, hapukoor, kodujuust ja hakitud murulauk. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu vormi ja puista üle riivitud parmesani juustuga.
Küpseta 190-kraadises ahjus 25-30 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar