16 detsember 2009

Toorjuustukook kõrvitsaga

150 g Digestive küpsiseid
70 g võid
800 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
5 muna
5 dl kõrvitsapüreed
pisut soola
1 tl kaneelipulbrit
0,5 tl muskaatpähklit




Valmistamine:
Tambi küpsised puruks, sega sulatatud võiga. Vajuta segu ühtlase kihina lahtikäiva koogivormi põhja (mis on soovitavalt küpsetuspaberiga kaetud). Lisa toasoojale toorjuustule suhkur, vahusta, lisa ükshaaval toasoojad munad ja vahusta taas. Lisa kõrvitsapüree ja maitseained. Kalla segu koogipõhjale ja küpseta 170-kraadises ahjus umbes kaks tundi. Kook on valmis, kui selle keskosa on hüübinud, kuid raputamisel kergelt võbiseb. Jahuta. Kook läheb päeva-paariga jahedas seistes veelgi paremaks.
Enne serveerimist kaunista. Mina kasutasin jahvatatud marjapuru ja ahjus küpsetatud sibulõunasid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar