29 märts 2010

Pasha

Pasha põhi:
0.5 dl suhkrut
40 g võid
2 muna
1 dl hapukoort
500 g lahjat kohupiima

Täidis:
6 tükeldatud kuivatatud viigimarja
50 g tükeldatud kuivatatud jõhvikaid
poole apelsini riivitud koor
2 sl peeneks hakitud maapähkleid
1 tl apelsinimoosi
1 tl vanillisuhkrut
noaotsatäis kaneeli
5 cl likööri

Valmistamine:
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks.
Mikserda juurde toasoe muna, seejärel hapukoor ja kohupiim.
Kalla segu potti ja kuumuta aeglaselt segades madalal kuumusel, kuni segu on vedel ja hakkab aurama.
Tõsta pott tulelt ja lase kaks tundi jahtuda.
Lisa kohupiimasegule kõik ülejäändu koostisosad ja sega ühtlaseks. Täidisena võid kasutada erinevaid kuivatatud puuvilju ja marjasid, mandlilaaste või misiganes maitsev tundub.
Vala pasha marliga vooderdatud sõelale või pashavormi, mis on omakorda tõstetud suurema kausi kohale nii, et sõela või pashavormi põhi jääks mõne sentimeetri kõrgusele õhku ja vedelik saaks läbi marli sealt välja imbuma hakata. Marli ülemised otsad laota pasha peale. Pane peale kerge vajutis ja hoia järgmise päevani külmas (umbes 10 tundi). Kummuta vaagnale ning kaunista puuviljade, marjade ja/või vahukoorega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar