03 märts 2010

Grillitud porgandi salat avokaadoga


500 g porgandeid
2 spl köömneid
1-2 väikest kuivatatud tšillit
meresoola ja pipart
2 küüslauguküünt
4 vart aed-liivateed
oliiviõli
valge- või punaseveini äädikat
1 apelsin, pooleks lõigatud
1 sidrun, pooleks lõigatud
3 avokaadot
4 viilu ciabattat
2 peotäit erinevaid värske salati lehti
1,5 dl hapukoort
4 spl röstitud seemneid

Keeda porgandeid 10 minutit.
Samal ajal purusta uhmriga köömned, tšilli ning lisa meresool ja pipar. Lisa küüslauk ja aed-liivatee ning jätka purustamist, et tekiks pastalaadne mass. Lisa oliivõli, et pasta oleks kaetud ning väike sorts veiniäädikat. Sega kõik kokku.
Aseta keedetud porgandid ahjupotti, vala peale kaste-marinaad. Lisa poolikud apelsinid ja sidrun lõikepoolega allapoole. Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit.
Kuni porgandid on ahjus, koori avokaadod, eemalda kivi, lõika sektoriteks ja aseta kaussi. Sinna peale pane küpsenud porgandid.
Pigista ettevaatlikult apelsinide ja sidruni mahl eraldi kaussi. Lisa mahuliselt sama palju oliivõli ja väike sorts punaseveiniäädikat. Sega ning lisa see kaste porganditele ja avokaadodele. Sega ning maitsesta veel kui vaja.
Murra röstitud ciabatta viilud väikesteks tükkideks ja lisa salatile. Lisa ka värske salat ja sega.
Jaga salat taldrikutele (või pane ühele suurele taldrikule), vala peale hapukoort ja puista üle seemnetega. Võib lisada ka natuke oliivõli.
Serveeri kohe, et ciabatta ei jõuaks pehmeks minna ja oleks krõbe.

Allikas ja foto: Jamie Oliver

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar