23 september 2010

Pihlaka-porgandi kissell

3 dl pihlakaid
1 suurem või 2 väiksemat porgandit
7,5 dl vett
1 dl suhkrut
2 spl tärklist
kaneeli ja/või muskaatpähklit

Valmistamine:
Riivi porgand jämeda riiviga ja keeda koos pihlakatega pehmeks. Püreesta saumikseriga ja lase jahtuda. Sega hulka suhkur ja tärklis ja kuumuta tasasel tulel kuni kissell paar korda mulksub. Maitsesta umbes 1 tl kaneeliga ja 0,5 tl jahvatatud muskaatpähkliga.
Serveeri seda kohupiima, vahukoore või jäätisega (kui on juba jahtunud). Samuti võib teha sellest smuuti segades hulka keefiri või maitsestamata jogurtit. Ja selle smuuti hulka võib omakorda segada näiteks hommikusöögihelbeid, kamajahu või kamapalle, saades mõnusalt värske hommikusöögi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar