16 detsember 2009

Lihtne kõrvitsapüreesupp

0,5 l köögiviljapuljongit
800 g kõrvitsat (puhastatud ja tükeldatud)
1 sibul
2 küüslauguküünt
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
0,5 dl vahukoort
Soola, musta pipart

Valmistamine
Kuumuta aedviljapuljong keemiseni. Lisa tükeldatud kõrvits ja sibul ning peenestatud küüslauk. Hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni aedviljad on pehmed. Püreesta supp ning pane uuesti potti. Maitsesta muskaadi, soola ja pipraga ning kuumuta läbi. Jaota supp taldrikutesse ning kaunista lusikatäie rõõsa koorega.

1 kommentaar:

  1. See on küll väga lihtne ja maitsev supp, aga tavaliselt ma retsepti järgi püreesuppe küll ei tee. Tunde järgi erinevaid aedvilju. Vastavalt soovile kas sulatatud juustu, piima, koort või mida iganes, et supp tuleks kas siis rohkem või vähem koorene. Muskaatpähkel on absoluutselt kohustuslik iga minu püreesupi sees.

    VastaKustuta