125 g võid
soola
125 g suhkrut
50 g hakitud mandleid
50 g hakitud sidruni sukaadi või ebaküdooniamoosi
1 sidruni riivitud koor
50 g rosinaid
75 g nisujahu
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
2 muna
kaunistuseks tuhksukrut ja kaneeli
Valmistamine
Valmistamine
Puhasta kõrvits, lõika väikesteks kuubikuteks ja hauta võis 10-15 minutit. Püreesta kõrvits vähese soolaga. Sega juurde mandlid, suhkur, ebaküdooniamoos ja riivitud sidrunikoor. Lisa rosinad. Sega läbi ja lase veidi jahtuda.
Sega juurde jahu ja küpsetuspulber. Lisa heledaks vahustatud munakollased, viimasena kõvaks vahustatud munavalged. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 min, kuni koogi keskele torgatud puuork jääb kuivaks. Kummuta kook ettevaatlikult restile jahtuma ja sõelu peale tuhksuhkrut ja kaneeli.
Sega juurde jahu ja küpsetuspulber. Lisa heledaks vahustatud munakollased, viimasena kõvaks vahustatud munavalged. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 min, kuni koogi keskele torgatud puuork jääb kuivaks. Kummuta kook ettevaatlikult restile jahtuma ja sõelu peale tuhksuhkrut ja kaneeli.
Allikas: Nami-Nami
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar