26 november 2010

Jäine metsmaasikatort

200 g Digestive küpsist
200 g metsmaasikaid või mustikaid
350 g vahukoort 35%
150 g naturaalset toorjuustu (või kodujuustu) 
4 munakollast
100 g suhkrut


Valmistamine:
Kuumuta vesivannil munakollased suhkruga paksenemiseni, siis võta tulelt ja klopi edasi, et segu veel pakseneks ja jahtuks. Vahusta vahukoor ja toorjuust ning lisa sinna maasikad ja paksenenud munakollase vaht.
Vorm peab olema nii suur, et sügavkülma mahuks.
Alumiseks kihiks pane peenestatud küpsiseid, siis maasikasegu. Jätka nii ja tee umbes 3 sellist kihti. Kõige peale jälle mustikasegu.
Sügavkülmas võiks vähemalt 6 tundi olla ja enne serveerimist 15 minutit taheneda, et oleks hea lõigata.

Serveeri maasikate ja/või mõne hapukama moosi või kastmega.
Sellest kogusest jagub umbes 10-le inimesele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar