300 g soolast liivatainast või muretainast
500 g kõrvitsa viljaliha
3 dl piima
3 muna
1 spl värsket tüümiani
sool, pipar, muskaatpähkel
100 g sinihallitusjuustu
Laota puhastatud ja kuubikuteks lõigatud kõrvits küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit kuni kõrvits on pehme.
Vooderda 24 cm või väiksem lahtikäiva äärega koogivorm tainaga ja eelküpseta 10-15 minutit.
Klopi munad, lisa kõrvits ja piim ning püreesta. Maitsesta tüümiani, muskaatpähkli, soola ja pipraga.
Vala täidis põhjale, lao peale juustutükid ja küpseta 190-kraadises ahjus 45 minutit. Kui pirukas läheb pealt juba alguses kiiresti pruuniks, kata vorm fooliumiga.
Enne serveerimist lase pirukal 10-15 minutit seista, serveeri värske salatiga.
(Idee pirukaks Nami-Namist)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar