16 jaanuar 2011

Soe pardifilee-sinihallitusjuustu salat

2 pardi rinnafileed
meresoola veskist või suitsusoola
purustatud musta pipart
erinevaid salatilehti (ruccola jne)
3 pirni
150 g kvaliteetset ja väga head sinihallitusjuustu
peotäis granaatõuna seemneid
seedermänni seemneid

Kaste:
2 sl oliivõli
1/2 sidrunimahla
1 tl mett
suhkur, sool

Valmistamine
Puhasta pardifilee üleliigsest rasvast ja kelmetest. Tee rasvapoolele mõned sisselõiked. Aseta fileed külmale pannile rasvaga allapoole ja pruunista mõlemalt poolt. Pane pruunistatud fileed ahjuplaadile, rasv ülespoole, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 7-9 minutit kuni filee on seest veel kergelt roosakas (medium). lase enne serveerimist mõni hetk taheneda.
Lõika pirnid kaheksaks sektoriks. Puhasta granaatõun ja eralda seemned.
Sega kastmeks õli, mesi ja sidrunimahl.
Vahetult enne serveerimist sega suures kausis pirnisektorid, tükeldatud sinihallitusjuust, ribadeks rebitud salatid ja vala üle kastmega.
Tõsta viilutatud pardifileed taldrikule salati peale, puista peale granaatõuna seemneid ja röstitud seedermänniseemneid. Kõige peale nirista natuke Hoisini kastet (paksemat sorti piklikus klaasist pudelis).

Allikas: Karini retseptJ

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar