03 aprill 2011

Metsseapraad


1.5 kg metssea tagatükki
2 porgandit
4 küüslauku
1 dl sinepit
soola, pipart
100 g võid
0.5 l tumedat õlut


Valmistamine
Lõika liha sisse terava noaga sisselõiked ja pista nendesse pooleks lõigatud küüslaugu tükke ja neljaks lõigatud porgandi kange. Määri liha üleni rohke sinepiga, maitsesta soola-pipraga ja pane ahjupotti. Vala peale tume õlu ja aseta või tükid ümberringi. Küpseta 180 kraadi juures umbes 4 tundi. Umbes paar korda küpsemise ajal kontrolli, et vedelik poleks kõik ära aurustunud, vajadusel lisa vett.

Kõrvale sobivad hästi ahjusibulad. Selleks pane eelneval päeval väiksemad sibulad (vastavalt maitsele kas tavalised või punased) marineerima, määrides nad kokku õli-soola-pipra seguga ja pannes kilekotti. Tee kilekotile sõlm peale ja pööra kotil aegajalt külge, et sibulad ühtlaselt õliga kokku saaksid. Tund aega enne liha valmimist lisa sibulad potti liha peale, kus nad mõnusaks pehmeks ja klaasjaks küpsevad.

Teise lisandina sobib hästi mõni juurviljapüree. Võib teha lihtsat kartulipüreed. Mulle meeldis seal kõrval magus maitse ja tegin püree bataadist (0.7 kg) ja porganditest (1 kg). Bataadi grillisin ahus (pane suured sektorid ahjuplaadile, nirista õliga üle ja küpseta 190 kraadi juures 30 minutit, poole peal keera kartuleid teist pidi), porgandid aurutasin ning lõpuks purustasin saumikseriga kõik püreeks. Lisasin ka veel natuke kohvikoort, soola, pipart ja jahvatatud muskaatpähklit.

Kogused 8le.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar