29 märts 2011

Pistaatsiapähklisupp

4 viilu peekonit, 0.5 cm suurusteks tükkideks lõigatud
1.2 dl hakitud sellerit (koos lehtedega) (umbes 2 vart)
1 väike hakitud sibul
1 hakitud küüslauguküüs
1 loorberileht
1.8 dl dry sherryt
1.4 l kanapuljongit
0.6 dl keetmata riisi
1 sl oliivõli
1.8 dl kooritud pistaatsiapähkleid (umbes 200 g koortega pähkleid)
200 ml vahukoort
sool, pipar
peotäis hakitud peterselli


Valmistamine
Pane riis kanapuljongiga keema.
Samal ajal hauta peekonit keskmise kuumusega pannil kuni see muutub mõnusalt krõbedaks. Eemalda peekon ja nõruta ning kuivata köögipaberil rasvast kuivaks.
Pane pannile peekoni rasva sisse seller, sibul ja küüslauk, vähenda kuumust ja hauta kuni sibulad on klaasjad (umbes 5 minutit). Aseta köögiviljad paberile nõrguma.
Puhasta pann rasvast ja pane sinna tagasi peekon ja aedviljad, lisa loorberileht ja sherry. Kuumuta kuni segu hakkab vaikselt podisema ning jätka kuni sherry on ära aurustunud.
Nüüd lisa pannil olev segu kanaleeme ja riisi hulka. ning jätka keetmist, kuni riis on täitsa pehme. Kokku peaks riis keema vähemalt 30 minutit.
Vahepeal kuumuta õli väikeses potis, lisa kuuma õli juurde pistaatsiapähklid ja sega pidevalt kuni pähklid on õrnalt pruunid (umbes 2 minutit). Nõruta jällegi köögipaberil kuivaks.
Kui riis on pehme, eemalda loorberilehed ja püreeri supp ja pistaatsiapähklid. (Esmalt pistaatsiapähklid vähese vedelikuga ja siis lisa ülejäänud supi mass.)
Kui supp on kreemjaks püreeritud, lisa kohvikoor ja aja jälle kuumaks, aga ära keeda enam. Maitsesta ja serveeri hakitud peterselliga.
Kogus 8le.

1 kommentaar:

  1. Väga huvitav supp tundub. Aga mulle jäi silma hoopis see nõu, milles supp serveeritud on. Väga ilus ja omapärane.
    Reelika

    VastaKustuta