Koostisained erinevates retseptides küll varieeruvad, kuid enamasti kasutatakse täidisena mascarpone toorjuustu, munakollaseid, suhkrut ja ühte kahest, kas vahukoort või munavalgeid. Kreemikihtide vahele laotakse Pavesini biskviitküpsiseid (sobivad ka Savoiardi küpsised või mõned muud sarnased), küpsised leotatakse eelnevalt espresso-amaretto (või mõni magustatud vein) seguga.
300 g Savoiardi küpsiseid
4 dl kanget espresso kohvi
1 dl punast portveini või Amaretto likööri
4 keskmist munakollast
1 dl tuhksuhkrut
500 g mascarpone toorjuustu
2 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
kakaopulbrit
Valmistamine:
Valmista kange kohv, lase sellel jahtuda ja sega hulka portvein.
Vahusta munakollased suhkruga heledaks paksuks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ja eelnevalt vanillisuhkruga vahustatud vahukoor.
Kasuta ümmargust 25 cm läbimõõduga lahtikäiva äärega koogivormi või tee näiteks magustoit pokaalidesse.
Kasta küpsised ükshaaval kiirelt kohvisegusse ja kata nendega vormi põhi asetades küpsised tihedalt üksteise kõrvale. Küpsisekihile vala pool täidise kogusest. Sõelu peale õrn kakaokiht. Nüüd lao teine kiht küpsiseid. Pista ka need korraks kohvisegusse ja aseta nii, et nad oleksid risti suunas võrreldes esimese küpsiste kihiga. Vala peale ülejäänud täidis ja pane 4-6 tunniks külma. Enne serveerimist sõelu peale kakaod ja kaunista mõne värske marjakesega.
kust õnnestuks leida Savoiardi küpsiseid?
VastaKustutaKui ma ei eksi, siis olen Prismas neid näinud, peaks teistes poodides üldiselt leiduma, aga sobivad ka muude tootjate sarnased biskviitküpsised.
VastaKustuta