17 juuni 2011

Vaarikatoorjuustukook valge šokolaadiga

See kook on kombineeritud erinevatest ideedest. Põhiretsept on pärit Pireti blogist, aga juurde kombineerisin sinna põhja Domino küpsistest ja keskele lisasin ka vaarikad.

Põhi:
350 g Domino küpsiseid
75 g võid

Täidis:
200 g valget šokolaadi
4 dl hapukoort
700 g toorjuustu
4 muna
2 sidruni mahl
200 g vaarikaid

Peale:
4 dl hapukoort
4 sl suhkrut

Valmistamine:
Purusta köögikombainis küpsised peeneks, sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks ja suru küpsetuspaberiga kaetud kandilise vormi põhja ().
Sulata šokolaad vesivannil. Mikserda kokku ülejäänud täidise ained, lisa sulatatud šokolaad ja sega kõik ühtlaseks.
Laota vaarikad küpsisepõhjale. Kui kasutad külmutatud vaarikaid, siis tee nad peenematest tükkideks. Vaarikate peale vala täidis ja küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit.
Sega kokku hapukoor ja suhkur. Võta kook ahjust välja, vala peale hapukooresegu ja küpseta veel 10 minutit.
Lase jahtuda ja pane päevaks või üleöö külmkappi seisma.
Serveerides võib veel raputada peale riivitud šokolaadi või värskeid vaarikaid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar