04 juuli 2011

Suvesalatid

Siis kui oli terve pika päeva laulupidu nauditud, kuuma päikese käes kuumenetud. Siis kui päike vaikselt loojuma hakkas, oli just õige hetk kõikidel nendel ülevatel emotsioonidel settida lasta, muljetada ja enda jahutuseks paar värskendavat salatit valmis meisterdada, kõrvale jahedat suvist valget veini nautida (Chateau Pigoudet, Coteaux d-Aix en Provence).

Arbuusi-fetajuustu salat
pool küpset ja magusat arbuusi (kui on väga suur, piisab veerandist)
200 g fetajuustu tetrapakis (tükeldamata)
suur peotäis ruccola lehti
suur peotäis seedrimänniseemneid või kõrvitsaseemneid
oliivõli

Valmistamine:
Tükelda arbuus väikesteks kuubikuteks või kasuta väikest jäätisekulpi, et teha väiksed pallikesed.
Tükelda feta kuubikuteks. Oluline on kasutada tetrapakis olevat fetat, sest see on pehmem ja laguneb salatisse segades pisut ära, mis annab salatile mõnusa kreemise maitse.
Rösti seemneid kuumal ja kuival pannil mõni minut. Sega pidevalt, sest nad võivad väga kiirelt kõrbema minna.
Sega omavahel õrnalt arbuus, feta ja ruccola lehed, puista peale seemned ja piserda üle natukese oliivõliga.
Seda salatit võib teha ka ainult arbuusist ja fetast, aga ruccola ja seemned annavad mõnusat maitset juurde.

Värske maasikasalat mooniseemnekastmega
1 jääkapsa salatipea
300 g maasikaid
500 g kirsstomateid

Kaste:
1 dl 10% hapukoort
3 sl majoneesi
2 sl mooniseemneid
1 sl sinepit
2 sl oliivõli
2 sl suhkrut
0.5 tl soola
0.5 tl pipart

Valmistamine:
Lõika jääkapsas tükkideks, maasikad pooleks või neljaks olenevalt suurusest ning kirsstomatid pooleks.
Sega omavahel kastme koostisained.
Sega kokku jääkpasas, maasikad, tomatid ja kaste. Jäta peotäis maasikaid kõrvale, sellega saad pärast salatikaussi kaunistada.
Seda salatit võib süüa niisama omaette või pakkuda näiteks grilli kõrvale. Kogus 8-le.
                                          

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar