30 juuli 2011

Väga lihtne metsmaasikapirukas

250 g lehttaigent
300 g metsmaasikaid
3 sl ebaküdooniaõunatükke suhkrus
3 tl mandlikreemi
1 dl kohvikoort
2 sl demerara suhkrut

Valmistamine:
Rulli lehttaigen ristküliku kujuliseks, vastavalt kui suur vorm sul on. Lõika terava noaga umbes 1 cm kaugusele äärest sisselõige, et äär ahjus kõrgemaks kerkiks.
Määri põhjale omavahel segatud mandlikreem ja 0,5 dl kohvikoort. Selle peale laota ebaküdoonia õuna tükid ja metsmaasikad. Puista üle suhkruga ja nirista peale veel ülejäänud kohvikoor.
Küpseta 200-kraadises ahjus umes 30 minutit või kuni taigna ääred on ilusad kuldsed.
Serveeri vaniljejäätisega.
Siit saab väikse koogi, umbes 5 tükki.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar