Põhi:
3 dl jahu
150 g võid
o,5 tl soola
2 sl vett
Täidis:
400 g kanafileed
1 punane paprika
3 küpset virsikut
150 g sinihallitusjuustu
3 muna
200 g ricottat
1 dl piima
0,5-1 tl estragoni
soola, pipart
Valmistamine:
Haki või pudista näppude vahel külm või jahu ja soolaga purutaoliseks massiks. Lisa vesi, sõtku kiiresti taignaks ja aseta umbes tunniks külma.
Vahepeal valmista täidis. Prae kanafileed kummaltki poolt kuni kana on küps. Praadimise ajal maitsesta mõlemalt poolt vähese soola ja pipraga. Kui fileetükid on paksud, lõika nad enne praadimist pikkupidi pooleks, et oleksid õhemad. Lase pisut jahtuda ja tükelda väikesteks kuubikuteks.
Haki paprika, virsikud ja sinihallitusjuust samuti kuubikuteks.
Sega eraldi kausis omavahel munad, ricotta ja piim ning maitsesta see segu soola ja pipraga.
Võta taigen külmast, suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Nüüd lisa põhjale kana, paprika ja virsikud. Selle peale vala ühtlaselt muna-ricotta täidis, puista peale estragon ja juustutükid.
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit või kuni taina servad lähevad ilusaks kuldpruuniks ja ka pealt hakkab pirukas õrnalt jumet võtma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar