22 august 2011

Ploomikook

Sügisele kohaselt, kui meie oma Eesti ploomid on nii pehmed ja magusad, tuleb ikka ju ära teha üks korralik ploomikook. See mõnusalt mahlane ja rikkalik kook on imehea värskelt ja soojana, samas säilib maitsvana kuni nädala. Retsept jäi silma ühes koduajakirjas.

600 g ploome
175 g võid
3 dl suhkrut (näiteks demerara või mõni muu pruun suhkur)
3 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
175 g jahvatatud mandleid
50 g tumedat šokolaadi
peotäis metsapähkleid

Valmistamine:
Pane 5 ploomi kõrvale, ülejäänud poolita, eemalda kivid ja haki väiksemaks.
Vahusta või suhkruga, klopi hulka munad, sega juurde küpsetuspulbriga eelnevalt segatud jahu ning jahvatatud mandlid. Lisa ploomitükid ja hakitud šokolaad.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20-22 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.
Poolita kõrvalepandud 5 ploomi, eemalda kivid ja suru lõikepool all tainasse. Raputa peale terved pähklid.
Küpseta 180-kraadises ahjus 45-55 minutit. Lase umbes 10 minutit vormis jahtuda ja libista taldrikule.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar