02 detsember 2011

Kihiline baklažaanisalat

2 suurt või 3 väiksemat baklažaani
5 küpset suuremat tomatit
5 suurt punast paprikat
4-5 küüslauguküünt
maitserohelist - tilli, peterselli, murulauku, koriandrit
soola, pipart
võid praadimiseks

Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika paprikad pooleks ja puhasta sisust. Määri kokku oliivõliga ja aseta lõikepind üleval ahjuplaadile. Küpseta umbes 20 minutit. Lase pirut jahtuda ja eemalda koored.
Lõika baklažaanid pikkupidi 1 cm paksusteks viiludeks ja prae võis kummaltki poolelt kuni baklažaan on küps.
Lõika tomatid õhukesteks viiludeks.
Haki maitsetaimed ja sega peeneks purustatud küüslauguga. Pane 2 sl seda segu hiljem kaunistamiseks kõrvale.
Hakka kõrgemate äärtega vormi (mina kasutasin klaasist 20x30cm suurust ahjuvormi) laduma kihte - baklažaan, tomat (igale tomati kihile raputa soola ja värskelt jahvatatud pipart), paprika, maitseroheline. Tee nii kuniks sul juurvilju jätkub.
Aseta peale press (näiteks lõikelaud, millele paned omakorda väikese raskuse peale) ja pane vähemalt paariks tunniks kuni üleöö külmkappi seisma. Enne serveerimist puista peale maitserohelist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar