15 detsember 2011

Kõrvitsatäidisega teokarbipasta

Need täidetud teokarbid on mul ausalt öeldes juba mitu aastat kuskil ajusopis istunud. Päris kummaline, kuidas vahel mingi idee jääb nii pähe kinni ja siis lihtsalt ootab oma aega. Nüüd vilksatas midagi sarnast kuskil retsepte sirvides silme eest läbi ja mõtlesin, et tuleb ära teha.
Täidis:
250 g teokarbipastat
800 g kõrvitsat
200 g ricotta juustu
300 g suitsupeekonit
200 g parmesani juustu
peotäis maitserohelist (näiteks basiilik)
soola ja pipart

Kaste:
1 purk purustatud tomateid (400 g)
2-4 küüslauguküünt
250 g kirsstomateid
2 dl aedviljapuljongit

Peale:
100 g riivitud juustu

Valmistamine:
Keeda pasta vastavalt pakendil toodud juhistele. Sega keemise ajal aegajalt pastat, et ta põhja kinni ei jääks, sest muidu lähevad teokarbid katki.
Lõika kõrvits kuubikuteks, laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit. Lase jahtuda ja püreesta saumiksriga või lihtsalt kahvliga.
Prae hästi peenikeseks hakitud suitsupeekon pannil, lase veidi jahtuda ning sega kokku kõrvitsamassi, ricotta, riivitud juustu ja hakitud basiilikuga. Maitsesta segu soola ja pipraga.
Sega purustatud tomatitele juurde küüslaugupressist läbi pressitud küüslauk ja puljong. Pane see segu ahjuvormi põhja ja peale laota pooled poolitatud kirsstomatid.
Täida teokarbid kõrvitsatäidisega ja lao tihedalt üksteise kõrvale tomatipasta peale. Puista peale ülejäänud poolitatud kirsstomatid ja riivjuust.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni juust hakkab pealt õrnalt kuldseks minema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar