18 detsember 2011

Tiramisu tort

Vahel on tunne, et tahaks teha midagi, kus sees on kõike... Midagi suurt, võimast, palju kihte... See siin on üks tort, mis meenutab ehk kõige rohkem tiramisut, aga kus on igasuguseid lisandeid, näiteks martsipan.
1 pakk Erika tordipulbrit
400 g Odense martsipanimassi
5 muna
3 sl suhkrut
500 g mascarponet
400 g maitsestamata kohupiimapastat
250 g Savoyardi küpsiseid
200 ml kanget kohvi
0.5 dl brändit
200 ml vahukoort
2 tl kakaod
kaunistamiseks marjasid

Valmistamine:
Küpseta tordipõhi vastavalt pakendil toodud juhistele. Kasuta 27x34cm suurust või mõnda teist sarnase pindalaga vormi. Lase täielikult jahtuda, võid tordipõhja isegi päev varem valmis teha ja kilega kaetult hoida. Lõika pealmine kiht terava noaga ära, et oleks parem immutada ja et põhi liiga paks ei oleks. Paksuseks võiks jääda umbes 1 cm.
Sega kohv ja brändi ning immuta tordipõhi sellega korralikult.
Rulli martsipan õhukeseks või mudi näppude vahel õhukesteks lehtedeks ka kata tordipõhi sellega.
Vahusta munakollased suhkruga tugevaks heledaks vahuks, sega õrnalt hulka mascarpone. See võib võtta omajagu aega, et mascarpone korralikult seguneks. Seejärel sega hulka ka tugevaks vahustatud munavalged ja viimasena kohupiimapasta. Kanna 2/3 segust tordile.
Immuta Savoyardi küpsiseid kiirelt kohvi-brändi segus ja laota mascarpone kihile.
Küpsiste peale jaga ülejäänud mascarponesegu, kata kilega ja pane vähemalt 4 tunniks või kuni üleöö külma seisma. Enne serveerimist kata tort vahustatud vahukoorega, sõelu peale kakao ja kaunista marjadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar