25 detsember 2011

Küülik ja siider

1 küülik (umbes 1.7 kg)
1 pudel kuiva õunasiidrit
1 purk rohelisi kivideta oliive
3 sibulat
4 küüslauguküünt
peotäis peterselli
natuke salveilehti
soola, pipart
võid praadimiseks

Valmistamine:
Tükelda küülik umbes 6 tükiks. Prae võis kõiki tükke kuni pind on ilus kuldpruun, praadimise ajal maitsesta soola ja pipraga.
Aseta küüliku tükid vaheldumisi sektoriteks lõigatud sibulate, oliivide ja tervete küüslauguküüntega ahjupotti. Raputa vahele ka natuke hakitud peterselli. Vala juurde oliividest järgi jäänud vedelik ja siider.
Kata pott kaanega ja küpseta 160 kraadi juures 3 tundi. Vahepeal kontrolli, et vedelik ära poleks auranud. Vajadusel lisa vett või siidrit, et liha oleks napilt kaetud.
Enne serveerimist puista peale väikeseid salveilehti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar