1 õhukesteks sektoriteks lõigatud tomat
2 õhukesteks ratasteks lõigatud väikest sibulat
0.5 tl tšillihelbeid või hakitud värsket tšillit
4 sl kalakastet
3 peeneks hakitud küüslauguküünt
0.5 tl suhkrut
1 laimist pigistatud mahl
100 ml röstitud kooritud maapähkleid
Valmistamine:
Sega kausis kokku kurgikangid, tomatisektorid ja sibularattad.
Teises kausis valmista kaste. Selleks sega omavahel kalakaste, küüslauk, suhkur ja tšilli. Vala kaste salatile. Lisa laimimahl. Sega läbi ja proovi, kas maitseained on tasakaalus või on vaja lisada veel midagi.
Viimasena sega pool pähklitest salatisse ja ülejäänud raputa salatile serveerimisel.
Allikas: Samba, sake ja tšillikaun, Varrak 2011, Juta Raudnask
Väga ilus Tai kurgisalat Sul, Enely! Ja nii tore, et kohe selle valmistamise ette võtsid! Head uut aastat ka! :)
VastaKustuta