01 jaanuar 2012

Tai kurgisalat (Yum tang gua)

Juta võttis ette sellise laheda seikluse, et läks oma mehe ja lapsega aastaks laia maailma reisima. Paljude inimeste unistus, mida väga vähesed teha julgevad... Palju erinevadi riike ja veel rohkem igasuguseid eksootilisi toite. Ja nüüd sai tal vamis raamat nimega "Samba, sake ja tšillikaun" - lisaks huvitavatele retseptidele on seal veel palju muud ja põnevat lugemist. Aga oma raamatu esitlusel Tartus Vide tervisekohvikus pakkus Juta samuti mõningaid maitseid sellest raamatust. Üheks väga heaks salatiks oli Tai kurgisalat, mille kohe ka ise järgi proovisin. Retsept allpool.
5-6 peenikesteks kangideks lõigatud lühikest kurki
1 õhukesteks sektoriteks lõigatud tomat
2 õhukesteks ratasteks lõigatud väikest sibulat
0.5 tl tšillihelbeid või hakitud värsket tšillit
4 sl kalakastet
3 peeneks hakitud küüslauguküünt
0.5 tl suhkrut
1 laimist pigistatud mahl
100 ml röstitud kooritud maapähkleid

Valmistamine:
Sega kausis kokku kurgikangid, tomatisektorid ja sibularattad.
Teises kausis valmista kaste. Selleks sega omavahel kalakaste, küüslauk, suhkur ja tšilli. Vala kaste salatile. Lisa laimimahl. Sega läbi ja proovi, kas maitseained on tasakaalus või on vaja lisada veel midagi.
Viimasena sega pool pähklitest salatisse ja ülejäänud raputa salatile serveerimisel.

Allikas: Samba, sake ja tšillikaun, Varrak 2011, Juta Raudnask

1 kommentaar:

  1. Väga ilus Tai kurgisalat Sul, Enely! Ja nii tore, et kohe selle valmistamise ette võtsid! Head uut aastat ka! :)

    VastaKustuta