28 veebruar 2012

Kinoa suupisted

Kinoa on hästi maitsev, aga Eestis väga vähe kasutatud. Avastasin selle enda jaoks mõned aastad tagasi USA-s reisil olles. Nüüd märkasin ühes toidublogis (www.soveryblessed.com) väga armsaid pisikesi suupisteid kinoast. Algsest retseptist on järel küll ainult kinoa ise ja üksikud lisandid, aga tõenäoliselt saabki siin koostisosadega mängida ja oma maitse järgi erinevaid täidiseid teha.
Ideaalsed ampsud eelroana pakkumiseks, suupistelauale või näiteks filmiõhtul kartulikrõpsude asemel näksimiseks;)

100 g kinoad
160 ml vett
0.5 tl soola
1 muna
1 sl jahu
50 g värskeid külmutatud herneid (üks suurem peotäis)
50 g porgandit (üks keskmine porgand)
30 g tomatit (pool keskmist tomatit)
1 küüslauguküüs
soola, pipart

Kaste:
100 ml maitsestamata jogurtit
pool väikest banaani
1 tl dijoni sinepit

Valmistamine:
Leota kinoad 15 minutit vees, siis keeb ta pärast ühtlasemalt. Kui nii kaua pole aega, siis leota 5 minutit soojas vees. Kurna korralikult. Pane külma vee ja soolaga keskmisel kuumusel pliidile. Kui vesi on keema läinud, keera kuumus madalaks, kata kaanega ja hauta 10 minutit. Piilu vahepeal, ega vesi poleks ära auranud. Siis keera kuumus maha, aga jäta kinoa veel kaane all 5 minutiks tõmbama.
Riivi porgand peene riiviga, haki tomat väikesteks tükkideks, pressi küüslauk läbi pressi ja sega kokku sulatatud herneste, muna ja jahuga. Lisa ka kinoa, maitsesta soola-pipraga ja sega kõik ühtlaseks.
Määri 24 väikese auguga minimuffinivorm korralikult võiga. Täida kõik augud ääreni kinoaseguga. Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit (pöördõhuga reziimil).
Dipikastme jaoks purusta kahvliga banaan ja sega kokku jogurti ja sinepiga.

2 kommentaari:

  1. please could you post this recipe in English?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Check this blog www.soveryblessed.com, that's where I found the idea.

      Kustuta