Eesti Vabariigi aastapäeval paneme tihti lauale seenesalati. See ju maitsev ja traditsiooniline eesti söök. Mina aga tahtsin serveerida seda pisut teisiti. Ehk siis jätsin ära klassikalise musta leiva ning meisterdasin polentast väikesed pesad, mille täitsin metsaseenesalatiga. Väga hea ja sobiv kooslus!
100 g polentat
420 ml vett
1 sl võid
0.5 tl soola
täidiseks 300 g metsaseenesalatit
Valmistamine:
Valmista polenta kas pakendil toodud või siin retseptis kirjeldatud juhiste järgi. Täida 24 väikese auguga muffinivorm polentaga pannes igasse pesasse üks teelusikatäis värskelt valminud kuuma polentat. Vormi näpuga iga polentapadjakese keskele väike õõnsus, mida on hiljem mugav salatiga täita. Kui polenta on jahtunud, eemalda väikesed pesakesed ettevaatlikult vormist. Polentapesad võib ka päev varem valmis teha ja hoida neid kuni täitmise ja serveerimiseni külmkapis.
Mina olin mugav ja kasutasin täitmiseks Selveri metsaseenesalatit, mis maitseb väga hea. Aga muidugi võib ka ise teha või hoopis mõnda muud tugevamaitselist salatit kasutada, näiteks suitsukalasalat vms.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar