04 aprill 2012

Brüsseli kapsad õunasiidris

Brüsseli- ehk rooskapsad on minu jaoks suhteliselt uus avastus. Pole neist kunagi midagi erilist arvanud kuni nägin Marju blogis Tassike ahvatlevat tutvustust ja sealt tekkis uudishimu, et peab järgi proovima. See on jälle üks selliseid toite, mis mul juba mitu kuud järjekorras oma korda ootas. Kusjuues värskeid brüsseli kapsaid ei olegi nii lihtne leida! Käisin pikemat aega poes nii ringi, et lihtsalt igaks juhuks viskasin juurviljaletile rooskapsapilgu peale, aga no ei leidnud. Ja kui kapsad käes, on ülejäänu kõik juba lihtne. Siin on Marju retsepti järgi tehtud brüsseli kapsaste retsept. Aga päris kindlasti saavad need armsad, väikesed, krõmpsuvad kapsakesed minu toidulaual tihedamaks külaliseks ja proovima peab igasuguseid erinevaid variatsioone!




250 g Brüsseli kapsaid (umbes 25 tk)
1 šalottsibul
2 sl Demerara suhkrut
soola, värskelt jahvatatud musta pipart
250 ml kuiva õunasiidrit
oliiviõli
1/2 sidruni värkselt pressitud mahl
soovi korral riivitud Parmesani

Valmistamine:
Pese rooskapsad, eemalda pealmised koledad lehed ja varred ning poolita. Pane kapsad kaussi, nirista peale veidi oliiviõli ja sega läbi, nii et kõik saaksid õliga kokku.
Haki sibul väikesteks tükkideks. Kuumuta pann, lisa oliiviõli ja kuumuta pannil sibulat paar minutit. Lao kapsad kiiresti pannile, lõikepind allpool. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning jäta 5 minutiks keskmisele kuumusele praadima (jälgi, et õli oleks).
Sega kapsad ära ja pruunista 1-2 minutit ka teiste külgede pealt. Lisa siider ja lase keema tõusta. Lase keskmisel tulel podiseda (aeg-ajalt võid segada), kuni siider on peaaegu et aurustunud. See võtab umbes 5 minutit.
Enne serveerimist pigista peale sidrunimahl. Soovi korral võid peale raputada ka riivitud Parmesani.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar