250 g Brüsseli kapsaid (umbes 25 tk)
1 šalottsibul
2 sl Demerara suhkrut
soola, värskelt jahvatatud musta pipart
250 ml kuiva õunasiidrit
oliiviõli
1/2 sidruni värkselt pressitud mahl
soovi korral riivitud Parmesani
Valmistamine:
Pese rooskapsad, eemalda pealmised koledad lehed ja varred ning poolita. Pane kapsad kaussi, nirista peale veidi oliiviõli ja sega läbi, nii et kõik saaksid õliga kokku.
Haki sibul väikesteks tükkideks. Kuumuta pann, lisa oliiviõli ja kuumuta pannil sibulat paar minutit. Lao kapsad kiiresti pannile, lõikepind allpool. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning jäta 5 minutiks keskmisele kuumusele praadima (jälgi, et õli oleks).
Sega kapsad ära ja pruunista 1-2 minutit ka teiste külgede pealt. Lisa siider ja lase keema tõusta. Lase keskmisel tulel podiseda (aeg-ajalt võid segada), kuni siider on peaaegu et aurustunud. See võtab umbes 5 minutit.
Enne serveerimist pigista peale sidrunimahl. Soovi korral võid peale raputada ka riivitud Parmesani.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar