Esimest korda kammkarpe tehes on ikka väike pabin sees - räägitakse ju, kui lihtne on üle küpsetada ja kuidas väga tihti muutuvad nad kummiseks ning pole siis enam üldse nauditavad. Ja otse loomulikult on oluline kasutada võimaikult värsket toorainet, mida ei pruugigi nii lihtne leida olla. Mina jõudsin oma kammkarbiotsingul Sadama turule, mis lõppes tihedas ja märjas lörtsisajus turu parklas kammkarpide puhastamise workshopiga:) Vot seda poleks ma küll oodata osanud, aga igati väärt õpetus. Üllatuseks oli see, et peale kõigile teada kammkarbi liha on seal karbi sees peidus ka kammkarbi mari, selline ilus kirgas oranz pärlikene. Ei tea, miks seda küll restoranides ei pakuta, aga äärmiselt maitsev oli!
2 sl õli
4 sl võid
6 suurt või 12 väikest kammkarpi ja nende karpide marjad
1 laimi pressitud mahl
1 sl hakitud koriandrit
Valmistamine:
Aja õli ja või pannil kuumaks, kuni see muutub vahuseks. Siis küpseta kõigepealt marjasid ning seejärel samal meetodil kammkarpe suhteliselt kõrgel kuumusel umbes 2 minutit kummaltki poolt. Ettevaatust, nii mari kui ka kammkarbid hüplevad pannil ja pritsivad päris korralikult õli - kasuta kaant, mille jätad veidi paokile. Kui kasutad suuri karpe, siis on lihtsam, kui lõikad need ristipidi pooleks. Kammkarbid on küpsed, kui need on kaotanud keskelt oma toore välimuse ning on väljast kuldsed ja karamellistunud. Tõsta kammkarbid taldrikule ja sega kuumale pannile kaste, pigistades sinna laimimahla. Sega korralikult segamini ja kalla kaste taldrikutel olevatele kammkarpidele. Puista peale natuke hakitud koriandrit.
Kui ostad kammkarbid koos karpidega, siis on väga tore serveeridagi seda maiuspala tema enda karpidest.
Allikas: Nigella Lawson
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar