01 aprill 2012

Lambakarri läätsedega

Kevad on küll käes, aga kuna ootamatult hakkas jälle lund sadama, tuli isu sellise talvise, tummise ja vürtsika karri järele. Kummaline küll, aga niimoodi loodusega ühes rütmist inimene vist toimibki:)


500 g kondita lambaliha
soola, pipart
praadimiseks õli
1 porru
3 cm jupp ingverit
1 küüslauguküüs
pool juppi sidrunheina
1 sl rohelist karripastat
noaotsatäis kurkumit
noaotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
0.5 tl kaneeli
1 laimi pressitud mahl
200 ml kookospiima
400 ml maitsestamata jogurtit
350 ml lambapuljongit (või tavalist lihapuljongit)
100 g läätsesid

Valmistamine:
Puhasta liha kelmetest ja lõika suupärasteks kuubikuteks. Pruunista liha pannil kahes jaos, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale.
Lõika porru varre osa ratasteks (lehti pole vaja). Pane porru koos peeneks hakitud küüslaugu ja ingveriga pannile ning hauta õlis mõned minutid. Lisa karripasta ja hauta veel minuti. Nüüd lisa uuesti praetud lihatükid, õhukesteks ratasteks lõigatud sidrunhein ja kõik ülejäänud koostisosad ning hauta kaane all umbes 45 minutit kuni liha on pehme.
Serveeri riisiga või söö iseseisva roana. Kõrvale sobib hästi üks tummisem punane vein.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar