Kohukesed on paljude laste lemmikmaiused, aga mitte ainult:) Ja kes ütles, et kohukesi peab ainult selliste kandiliste poes müüdavate pakenditena ostma? Tegelikult on väga lihtne neid ka ise teha ja sel juhul jääb vaid fantaasia piiriks, mida kõike sinna täidiseks panna.
400 g kohupiima
100 g valget sokolaadi
10 g kamajahu
30 g mandlilaaste (röstitud ja purustatud)
sidrunikoort
apelsinikoort
katteks 100-150 g tumedat sokolaadi
Valmistamine:
Kohupiim sega kokku sulatatud valge sokolaadiga. Lisa kamajahu ja purustatud mandlilaastud. Viimasena lisa maitse järgi riivitud sidruni- ja apelsiinikoort, soovi korral ka natuke sidrunimahla. Sega mass hoolikalt läbi ning tee paraja suurusega kohupiimapallid.
Kasta pallid ükshaaval sokolaadi sisse. Kui šokolaadi sisse on raske palle kasta, sest kohupiim on pehme, siis nirista ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud alusel olevale pallile kuuma šokolaadi ja aita teelusika või hambatikuga seda ühtlaselt jaotuda, et kogu kohupiimapall saaks kaetud.
Aseta külmkappi tahenema. Enne serveerimist hoia umbes 15 minutit toatemperatuuril.
Allikas: Allan Kuning
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar