1 kg turska või mõnda muud valget kala (paltus näiteks)
500 ml kreemist kookospiima
1 sl kalakastet
1 sl peeneks hakitud või riivitud ingverijuurt
1 tl hakitud küüslauku
1 sl mett
1 sl Meira India maitseainesegu
1 sidrun
Valmistamine:
Lõika kala parajateks tükkideks. Sega marinaadiks kookospiim, kalakaste, ingverijuur, küüslauk, mesi ja India maitseainesegu. Pane tükid marinaadi, hoia neid seal 2–3 tundi aegajalt teist pidi keerates, et kõik tükid marinaadis saaksid olla.
Laota kalatükid ilma marinaadita tihedalt ahjuplaadile ja küpseta 190 kraadi juures umbes 20 minutit. Testi ja vajadusel lisa natuke küpsetusaega. Enne serveerimist pigista soovi korral natuke sidrunimahla kalale.
Kastmeks kuumuta marinaad väikses potis korra läbi ja vala serveerimisel kalale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar