28 august 2012

Sidrunipasta, Nigella moodi

Nigella Lawsoni sidrunipasta kõlas esimest korda kuuldes küll väga kahtlaselt, sidrun tundus nagu võõrkeha selles söögis. Aga kui pasta taldrikul, mis käis kõik väga kiiresti ja esimesed ampsud proovitud, oli positiivne üllatus suur ja kindlasti läks see retsept rubriiki "tuleb veel teha!".

500 g linguine pastat
3 munakollast
2 dl kohvikoort (või vahukoort)
70 g peenelt riivitud parmesani juustu + natuke veel peale raputamiseks
1 väikese sidruni mahl ja riivitud koor
peotäis värsket hakitud peterselli
värskelt jahvatatud musta pipart


Valmistamine:
Keeda pasta rohkes keevas soolvees al dente.
Sega munakollased, kohvikoor, riivitud juust, sidrunimahl ja sidrunikoor ühtlaseks.
Kurna pasta korralikult ja vala tagasi potti. Nüüd vala peale sidrunikaste ning sega hoolikalt. Kuum pasta küpsetab munakollase kiiresti läbi.
Tõsta pasta kaussidesse, peale puista peterselli, riivitud juustu ja pipart. Serveeri kohe, sest seistes hakkab pasta kastet liigselt endasse tõmbama ja pasta jääb kuivale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar