29 august 2012

Martsipani ja pohladega hapukoorekook

Selles koogis kohtub mahe hapukoor hapude sügiseste pohladega ja natukese rukkijahumekiga. Väike martsipaninüanss tasakaalustab kõik erinevad maitsed ning tekitab väga maitsva koosluse.


Põhi:
75 g võid
50 g suhkrut
1 munavalge
125 g rukkijahu
0.25 tl küpsetuspulbrit
0.25 tl soola

Täidis:
500 g hapukoort
1 muna + 1 munavalge
2 sl suhkrut
100 g martsipani
80 g pohlasid

Sega esmalt pehme või suhkruga, lisa munavalge ning alles siis küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Tee tainast pallike, mähi toidukile sisse ja pane 20-30 minutiks külmkappi.
Klopi munad lahti, sega hulka hapukoor ja suhkur.
Lõika martsipanist õhukesed viilud.
Vooderda 18 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred tainaga. Kui kasutad suuremat koogivormi, suurenda kõiki koguseid vastavalt. Aseta põhjale martsipaniviilud, vala sisse hapukooretäidis ja puista peale pohlad. Küpseta 185 kraadi juures 50-60 minutit või ka kauem, olenevalt kuidas ahi toimib. Kook on valmis, kui täidis veel veidi sees võbeleb. Lase koogil jahtuda ning pane vähemalt üheks ööks külmkappi, hapukoorekook läheb eriti maitsvaks, kui ta saab pisut kauem külmas seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar