07 november 2012

Tindipasta rohke kuumsuitsulõhega

Must pasta on tehtud munast, jahust, veest, soolast ja kalmaaritindist. Viimane annab talle ka kalmaari maitset, seepärast sobib see pasta eriti hästi mereandidega.
No ja tindipastal on ju nii lahe välimus! Kui paljud söögid on süsimusta värvi, suhteliselt tavatu eks?! Seepärast vist ongi ta pakendis põnev ja võibolla natuke isegi kahtlane, potis ootusärevust tekitav, taldrikul oma fotogeenilisusega kaameraid meelitav ja kõhus nii kiiresti, et viib keelegi alla:)


300 g musti tindispagette

200 g sibulat
500 g tomatit
20 g kuivataud või 150 g soolvees krevette (valikuline)
400 g kuumsuitsulõhet
200 g riivitud Folie kitsejuustu (Juustukuningate poest) või mõnda muud tugevama maitsega juustu
2 sl hakitud värsket peterselli
3 sl hästi head ja kvaliteetset oliivõli

Valmistamine:
Haki sibul peeneks ja hauta madalal kuumusel väheses õlis klaasjaks.
Lõika tomatid väikesteks kuubikuteks, pane koos kuivatatud krevettidega väiksesse potti ja hauta 10-15 min. (Kui kasutad soolvees krevette, lisa need alles lõpus.) Maitsesta segu soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Samal ajal kui tomatid podisevad puhasta kala ja rebi väikesteks tükkideks.
Keeda pastat soolvees 8 minutit või nii kaua, nagu pakendil on näidatud. Kurna pasta, pane tagasi potti, vala peale tomatikaste, lõhetükid ja 2/3 riivjuustust ning sega kõik läbi. Serveerimisel raputa peale ülejäänud juust ja hakitud petersell ning nõrista veidi oliivõli.
Kogus neljale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar