08 jaanuar 2013

Congo bars ehk kookose-šokolaadi-pähkliruudud

See kook on lihtsalt kõigi lemmik! Ja kuidas ei saakski olla, kui seal on sees šokolaad, kondenspiim, kookoshelbed, pähklid... Lisaks püsib väga maitsvana vähemalt 5 päeva. Kuigi liiga palju varem ei tasu valmis teha, sest siis on oht, et ta saab lihtsalt otsa:)



Põhi:
30 g nisujahu
0.25 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
115 g purustatud küpsiseid
65 g muscovado suhkrut
100 g toasooja soolata võid

Täidis:
120 g kookoshelbeid
140 g šokolaadinööpe või hakitud šokolaadi (tumedat- ja piimašokolaadi pooleks)
240 g magustamata kondenspiima
60 g hakitud pekaanipähkleid või muid pähkleid

Põhja valmistamiseks:
Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 20x20 cm või 23x23 cm vorm (pindala võiks olla 400-530 ruutsentimeetrit) küpsetuspaberiga.
Sega jahu, küpsetuspulber ja sool kausis ühtlaseks. Lisa purustatud kaeraküpsised ja suhkur ning sega läbi.
Lisa kuivainetele pehme ja toasoe või ning mudi näppude vahel kuni saad ühtlase massi. Laota see ahjuplaadile ja suru kätega õrnalt kinni, aga mitte liiga tihedaks. Küpseta 10 minutit. Võta ahjust välja ja lase jahtuda seni, kuni täiRdist valmistad.
Täidise jaoks sega kokku kookoshelbed, šokolaadinööbid ja kondenspiim. Lisa hakitud pähklid ja laota segu põhjale. Pane uuesti ahju ja küpseta 20 minutit või kuni pealt on helepruun. Küpsetusaja lõpupoole jälgi kooki ahjus, et ta liiga tumedaks ja rabedaks ei muutuks ning vajadusel muuda küpsetusaega.
Lase ahjuplaadil jahtuda kuni 2 tundi või kuni šokolaad on ilusti tahkeks muutunud ning lõika sellise kujuga tükkideks, nagu soovid.

Allikas: mugandatud Leite's Culinaria retseptist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar