03 juuni 2020

Mahlane rabarbrikook hapukoorega

See on üks lihtne, kiire ja maitsev kook Nami-Nami lehelt. Tõenäoliselt üks nende populaarsemaid rabarbrikooke:)
Võimalusel kasuta siin koogis noori rabarbrivarsi - sel juhul ei pea neid koorima ja koogi värv jääb ilus roosa. Koogist jagub umbes-täpselt 8 tükki lõigata, aga olen kuulnud jutte, et ka kahekesi või lausa üksi on võimalik see kook ära süüa:))

Tainas
100 g võid
1 dl suhkrut
50 g 20% hapukoort
1 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis
250 g 20% hapukoort
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut

Kate
4-5 rabarbrivart
demerara suhkrut




Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks. Tainas jääb pehme, aga mitte vedel. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.

Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.

Kata tükeldatud rabarbriga ning puista peale veidi demerara suhkrut.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30-40 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.

Enne serveerimist lase koogil vormis natuke jahtuda ja taheneda.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar