pool savoy kapsapead
20 g päikesekuivatatud tomateid
4 sl päikesekuivatatud tomatite õli
300 g küpsetatud kuumsuitsulõhet
soola-pipart
6 vutimuna1 sl äädikat
Valmistamine:
Kõige parem on valmistada seda rooga suurel vokkpannil, sest tavalisele pannile ei mahu kapsas ilusti ära. Aga võib ka potis teha.
Tükelda päikesekuivatatud tomatid ja pane koos õliga pannile kuumenema. Samal ajal lõika poolik peakapsas pikuti pooleks ja seejärel viiluta umbes 1 cm laiusteks ribadeks. Lisa kapsas pannile. Pane kaas peale ja hauta keskmisest veidi väiksemal kuumusel aegajalt segades kuni kapsas on "kokku kukkunud" ja pehmeks haudunud. Umbes 10 minutit.
Sel ajal, kui kapsas haudub, puhasta eelnevalt küpsetatud kala luudest ja rebi väikesteks tükkideks. Paar minutit enne lõppu lisa kala ka pannile ja sega läbi. Maitsesta pipra ja vähese soolaga.
Vahetult enne serveerimist uputa vutimunad. Selleks aja umbes 10 cm vett peaaegu keema ja maitsesta 1 sl äädikaga. Löö vutimuna eraldi väiksesse kaussi. Sega vett natuke lusikaga, et potis tekiks väike keeris. Seejärel vala muna ettvaatlikult keerise keskmesse ja keeda 40-50 sekundit. Nii jääb muna keskelt veel natuke vedel. Tee ükshaaval nii kõigi munadega ja aseta serveerimisel keenud muna portsu tippu.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar