09 mai 2013

Valgešokolaadi mousse ja mustikad

Vahel võib. Patustada. Rammusalt. Hea on!


400 ml vahukoort
250 g valget šokolaadi
4 suurt muna
6 suurt sl mustikaid (näiteks sügavkülmast võetud, kui neid sai suvel sinna varutud)

Valmistamine:
Sulata tükkideks hakitud šokolaad ja 1 dl vahukoort aegajalt segades veevannil või paksupõhjalises potis. Kui segu on sulanud, jahuta seda umbes 5 minutit. Vispelda munakollased šokolaadisegu sisse.
Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja sega õrnalt šokolaadisegu sisse. Vahusta ülejäänud vahukoor ja lisa ka õrnalt segades segule.
Vala šokolaadivaht umbes 6 magustoidukaussi, kata toidukilega ja lase enne serveerimist vähemalt 3 tundi külmkapis taheneda.
Serveeri värskete marjadega.

Allikas: "Magus kiusatus", Silja Luide ja Marju Randmer

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar