29 mai 2014

Aasiapärane lõhe-kookosepada


Talveuni sai läbi ja üle pika aja leidsin end taas köögis toimetamast :) Kuna piimatooted on mõneks ajaks menüüst väljas, satub minu ostukorvi järjest sagedamini kookospiim. See aasiapärane lõhe-juurviljahautis sündis kalaisust ja kõigest muust, mida kapis leidus. Kuna suvel saab grillil päris tihti kala tehtud, siis tahtsin sel korral midagi teistsugust. Kombineerin tavaliselt kahte erinevat kookospiima - tavalist ja extra creamy kookospiima (praegusel juhul vastavalt 400 ja 200 ml), et tulemus oleks veelgi kreemisem ja mõnusam.


1 kg lõhe või forellifileed
1 porru
2 küüslauguküünt
2 tl punase või rohelise karri pastat
1 väike või pool keskmist suvikõrvitsat
250 g šampinjone
300 g türgi ubasid või suhkruherneid
1 väike brokoli
6 dl kookospiima
pool sidrunit
soola, pipart
õli


Valmistamine (kogus 6-le):
Lõika kala suurteks kuubikuteks. Prae kergelt läbi ja tõsta kõrvale.
Lõika porrult tumeroheline lehtedega ots maha, seda pole vaja kasutada. Lõika porru vars pooleks, pese kihtide vahed mullast ja lõika viiludeks.
Haki küüslauk.
Lõika suvikõrvits pikuti neljaks sektoriks ja siis sentimeetristeks viiludeks.
Puhasta šampinjonid harjaga ja lõike pooleks.
Lõika brocoli õisikud üksteisest lahti.
Pane suurele pannile hästi natuke õli ja prae selles porrut, küüslauku, karripastat, suvikõrvitsaid ja šampinjone umbes 5-10 minutit, et kõiks oleks kergelt läbi kuumutatud. Lisa kookospiim, brocoli, türgioad või suhkruherned ja eelnevalt praetud kalakuubikud ning hauta umbes 10 minutit.
Maitsesta soola ja pipraga ning pigista peale poole sidruni mahl.
Kui kõik ei mahu korraga pannile hauduma, võid brokoli ja türgi oad aurutada eraldi potis ja lisada hautisele enne serveerimist. Kui teed aga väiksema portsu ja vähendad kõikide asjade kogust, siis mahub kõik korraga pannile ära.
Serveeri omaette roana või riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar