06 veebruar 2015

Kodujuustukook mandlijahu ja jõhvikatega

Siin on üks päris tervislik kook, mille söömise pärast ei peaks küll keegi süümepiinasid tundma. Ja tegelikult võib soovi korral koostisaineid veelgi tervislikumaks muuta, jättes tavalise jahu kasutamise täitsa ära ning asendades suhkru vedela meega. Ka põhja võib mandlijahust, võist ja munast ise teha, aga mina olin sel korral natuke laisk ja läksin lihtsama vastupanu teed:)
See kook maitseb mõnusalt, mahedalt ja kohupiimaselt. Võiks meeldida ka kõigile neile, kes muidu ei ole väga suured magusasõbrad.

500 g magusat muretaigent
600 g Alma kodujuustu hapukoorega
4 muna
3 dl mandlijahu
1 sl tavalist jahu
1.5 dl suhkrut
100 g kuivatatud jõhivkaid
100 g mandlilaastusid

Valmistamine:
Suru muretaigen lahtikäiva äärega koogivormi põhja ja äärtele.
Vispelda omavahel kodujuust, munad, mandlijahu, tavaline jahu, suhkur ja jõhvikad. Vala täidis koogivormi.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni kook seest veel õrnalt võbeleb. 20 minutit enne lõppu puista koogile ka mandlilaastud. Jäta kook vähemalt tunniks ajaks jahtuma.

2 kommentaari:

  1. Näeb küll hää välja :) Kahju, et raha vähe ja seda teha ei jaksa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle koogi teeb kalliks peamiselt mandlijahu. Aga seda võib proovida asendada millegi soodsamaga. Näiteks jätta mandlijahu ära ja panna selle asemel paar sl tavalist keetmata mannat.

      Kustuta