03 veebruar 2015

Pidutort koertele

Ka igal koeral on korra aastas sünnipäev, vahel me kipume seda unustama :) Ja kuna koer on meie parim sõber, siis tuleb ka temale pikk pai sel toredal päeval teha ja miks mitte ka väike üllatustort + mõned külalised kutsuda!
Olen sellist küpsetamist mittevajavat kodujuustutorti päris mitmeid kordi teinud. Alati on see hetkega otsa saanud. Samas. Minu koera toidulaual saab suhteliselt kõik hetkega otsa, kui just värsket kapsast ei paku :D
Selle tordi puhul on oluline, et sa ei lisaks sinna mingeid maitseaineid ega ka soola mitte. Koera organismile ei mõju sool hästi ja kui seda saab liiga palju, võib see tema neerusid kahjustada. Tõenäoliselt ei tunne ta ka soolast toidu sees puudust, seega pole vaja muretseda, et tort talle magedaks jääb.
Kui su koer ei ole harjunud sööma muud peale krõbude, siis anna alustuseks pigem väiksem tükk torti talle. Kui organism ei ole piimatoodetega harjunud, võib see tal seedimise veidi sassi ajada. Või siis annad rohkem ja arvestad võimalusega, et koer tahab peale koogi söömist veidi tihedamalt mõned korrad õues käia :)
Sellest tordist jagub ühele kuni mitmele, olenevalt koera isust, söömisharjumustest ja peremehe lahkekäelisusest :D


800 g kodujuustu
400 g kanahakkliha
40 g zelatiini
200 g viilutatud sinki
mõned koerte küpsised kaunistamiseks

Valmistamine:
Pane zelatiin umbes 1 dl külma vette 10 minutiks paisuma. Seejärel kuumuta seda segu kuni zelatiinitükid on lahustunud. Osasid zelatiine saab ka lihtsamini valmistada, vaata paki peal olevat juhendit.
Sega kodujuust eelnevalt praetud kanahakklihaga ning siis nirista pidevalt segades hulka zelatiinilahus. Sega kõik ühtlaseks ja vala toidukilega vooderdatud koogivormi. Pane koogivorm külmkappi ja jäta ta sinna üleöö tarduma.
Järgmisel päeval võta vorm külmikust, pane taldrik tagurpidi koogivormile ja keera koogivorm koos taldrikuga tagurpidi, et kook sealt taldrikule kukuks. Kaunista ribadeks lõigatud singiviilude ja koertele mõeldud küpsistega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar