12 juuni 2015

Küpsetamata šokolaadikook

Siin on üks mõnus šokohoolikute kook, mis valmib umbes 15 minutiga. Seega kui ei ole isu pikalt vaaritada, siis see on just hea valik. Maasikate asemel võib suvel kasutada ka näiteks värskeid vaarikaid, mustikaid või mustsõstraid. Ja šokolaadi osas otsusta ise, kas kasutad tumedat- või piimašokolaadi või kombineerid neid kahte - vastavalt kas soovid magusamat või mõrkjamat mekki.
Enne serveerimist võid hoida kooki umbes nii veerand tundi toatemperatuuril, siis muutub täidis veidi pehmemaks ja kreemisemaks.



330 g Domino küpsiseid (või muud sarnast, näiteks Oreo)
110 g võid
200 g piimašokolaadi
100 g tumedat šokolaadi
200 ml vahukoort
300 g värskeid maasikaid
30 g kooritud metsapähkleid, mandleid või muid pähkleid

Valmistamine
Pane küpsised köögikombaini ja purusta kuni saad ühtlase massi. Lisa sinna sulatatud ja veidi jahutatud või ning töötle veel kuni kõik on ilusti segunenud. Suru see mass vormi põhja ja äärtele ning pane vorm seniks külmkappi kuni valmistad täidist. Kasuta umbes 23-24 cm läbimõõduga lahtikäivate äärtega vormi.
Täidise jaoks vala vahukoor potti ja aja kuumaks, aga ära keema lase. Keera kuumus kinni, lisa tükkideks murtud šokolaad, lase 1 minut vedelikuga kaetult seista ning siis sega seni kuni šokolaad on sulanud ja kõik on muutunud ühtlased kreemjaks massiks.
Vala šokolaaditäidis koogipõhjale ja suru maasikad veidi šokolaadi sisse.
Pane kook umbes 2 tunniks või üleöö külmkappi seisma.
Enne serveerimist puista peale hakitud metsapähkleid.

Väga ilus ja illustratiivne videoõpetus sellest koogist asub siin.

1 kommentaar: