Ehk annab see retsept lihtsalt inspiratsiooni katsetada vanu klassikuid veidi uues kuues ;) Kusjuures, kartuli asemel või kartulile lisaks võid ju panna selle püree sisse ka kõiksugu muid maitsvaid köögivilju - kõrvitsat, suvikõrvitsat, porgandit, kaalikat, rohelisi herneid, peeti jne. Keedad või aurutad ära, püreeks ja ongi valmis :)
2 kg kartulit
3 sibulat
4 porgandit
1 dl kookoskreemi
3 sl gheed või võid
soola
maitserohelist
2 sl õli
Koori kartulid ja keeda pehmeks. Kurna pool veest ära, aga jäta keeduvesi alles. Nüüd tambi kartulid katki, lisa kookoskreem ja ghee/või ning hakka miksriga vahustama. Vahustamise ajal lisa vajadusel veel keeduvett, et tulemus oleks mõnus ja kreemine püree. Maitsesta soolaga.
Kartulite keemise ajal puhasta sibulad, lõika neljaks sektoriks, viiluta ja kuumuta pannil õlis kuni saad pehmed ja klaasjad magusad sibulad.
Riivi porgand peenikese riiviga.
Kui kartulipüree on vahustatud, sega sinna hulka porgandid ja sibulad ning soovi korral veel ka maitserohelist, näiteks hakitud rohelist sibulat.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar