11 jaanuar 2016

Kartulipüree igasuguste maitsvate asjadega

Kartulipüree on nii lihtne toit, et selle valmistamiseks ei olegi justkui retsepti vaja. Iga eestlane oskab seda une pealt teha, igal omad väiksed nõksud ja nipid. Mina tegin sellise kartulipüree, mis sobiks süüa nii liha kõrvale kui ka omaette roana. Ja just seda viimast eelistasingi ise. Ghee ja kookoskreemi kasutamine siin annavad võimaluse süüa seda kreemist ja nämmat püreed ka neil, kes piimatooteid ei eelista või ei saa süüa.
Ehk annab see retsept lihtsalt inspiratsiooni katsetada vanu klassikuid veidi uues kuues ;) Kusjuures, kartuli asemel või kartulile lisaks võid ju panna selle püree sisse ka kõiksugu muid maitsvaid köögivilju - kõrvitsat, suvikõrvitsat, porgandit, kaalikat, rohelisi herneid, peeti jne. Keedad või aurutad ära, püreeks ja ongi valmis :)


2 kg kartulit
3 sibulat
4 porgandit
1 dl kookoskreemi
3 sl gheed või võid
soola
maitserohelist
2 sl õli

Valmistamine:
Koori kartulid ja keeda pehmeks. Kurna pool veest ära, aga jäta keeduvesi alles. Nüüd tambi kartulid katki, lisa kookoskreem ja ghee/või ning hakka miksriga vahustama. Vahustamise ajal lisa vajadusel veel keeduvett, et tulemus oleks mõnus ja kreemine püree. Maitsesta soolaga.
Kartulite keemise ajal puhasta sibulad, lõika neljaks sektoriks, viiluta ja kuumuta pannil õlis kuni saad pehmed ja klaasjad magusad sibulad.
Riivi porgand peenikese riiviga.
Kui kartulipüree on vahustatud, sega sinna hulka porgandid ja sibulad ning soovi korral veel ka maitserohelist, näiteks hakitud rohelist sibulat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar