04 märts 2016

Maapähklivõi ruudud

Kui mulle üldiselt meeldivad lihtsalt ja kiirelt valmivad toidud, siis see siin läheb veel sammu edasi ja on isegi lihtsamast lihtsam. Aega koogi valmistamiseks läheb samuti vähe, umbes 15 mintiga peaks ilusti hakkama saama. Selle kõige juures ei jää ta maitses mõnele keeruliselt valmivale meistriteosele üldse alla!
Seda kooki on tore pakkuda eriti väikeste ruudukestena, niiöelda ühe ampsu suupisted, et võtad näpu vahele ja pistadki kõik korraga suhu.


260 g Digestive küpsist
300 g maapähklivõid (150+70+80)
80 g võid
230 g tumedat šokolaadi


Valmistamine
Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. Lisa 150 g pähklivõid ja sulatatud või ning jätka töötlemist kuni kõik on ühtlane.
Pane 23x23 cm suurusega vormi põhja küpsetuspaber ja suru küpsisemass ühtlase kihina vormi põhja.
Sulata veevannil šokolaad koos 70 g pähklivõiga. Ülejäänud 80 g pähklivõid sulata eraldi potikeses.
Vala šokolaad küpsisepõhjale. Tõsta lusikaga triipe tilgutades vedel pähklivõi šokolaadi peale. Nüüd tõmba noaga läbi pehme šokolaadi ja pähklivõi, et need omavahel ilusti ühineksid ja tekiksid kaunid mustrid.
Pane kook külmkappi umbes 2 tunniks tahenema. Lõika ruudud ja serveeri.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar