05 märts 2016

Kõrvitsa-banaanismuuti

Sellist smuutit teen ma vahel hommikusöögiks, aga väga tihti hoopis niiöelda õhtuooteks. Hommikuti sööme tavaliselt putru ja siis teen ma meelega nii, et natuke putru jääks ka järgi. Vot selle pudru kasutangi ma siin smuutis ära, aga sel juhul ma enam tavalisi kaerahelbeid ei lisa. Kusjuures kasutusse lähevad kõiksugu erinevad pudrud - kaerahelbed, mitmevilja helbed, tatratang, riisipuder jne.

200 g eelnevalt ahjus küpsetatud kõrvitsa kuubikuid
1 küpse banaan
2 dl kookospiima või kookoskreemi (eelistan ise viimast)
2 sl laimimahla
noaotsatäis kaneeli
peotäis kaerahelbeid


Valmistamine:
Pane kõik koostisosad blenderisse ja blenderda kuni kõik on ühtlane ja ühtegi kõrvitsa ega banaani tükki enam pole.



Üks kahest, kas banaan või kõrvitsa kuubikud võiksid olla eelnevalt sügavkülma pandud. See teeb smuuti mõnusalt jahedaks ja tekstuur jääb paksem. Mina tegin nii, et lõikasin kõrvitsal koore ära, hakkisin 2-3 cm suurusteks kuubikuteks, panin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määrisin käte vahel kuubikud oliivõliga ja küpsetasin 190 kraadi juures umbes 25 minutit (kahvliga torgates peab ilusti pehme olema). Siis jahutasin maha ja ladusin puhtale küpsetuspaberile kuubikud, millega asetasin nad sügavkülma. Kui kuubikud olid läbi külmunud, panin nad grip-kotti ja sealt nüüd järjest võtan neid iga kord kui smuutiisu tuleb.
Aga kui sa nii palju möllata ei viitsi, siis pane sügavkülma mingi ports banaane (ilma kooreta paljas banaan toidukilesse mähitud) ja saad siis neid sama moodi smuutides kasutada. Kõige parem hetk selleks on näiteks siis, kui oled rohkem banaane koju ostnud, aga nad on juba pealt mustaks hakanud minema ja pole jõudnud neid ära süüa. Siis on nad mõnusalt küpsed ja sobivad smuutidesse kõige paremini.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar